Om os 

Virksomheden blev grundlagt i oktober 1927 af Niels Peter Grønkjær, som primært startede med reparation og salg af landbrugsmaskiner.Han havde ialt 9 børn - otte drenge og én pige, og det blev den yngste søn, Svend, som efter endt læretid og nogle år hos Vilsgård på Mors købte faderens forretning i 1940. Snart blev Niels Peter Grønkjærs gamle værksted for trangt til sønnen, som i starten af fyrrerne byggede nyt værksted på 170 m2. Da Svend i 1953 mistede sin hustru, Katrine, blev den unge pige Astrid ansat som husholderske, men blev snart meget mere end det: De blev gift i 1955, og fik tre børn: Annette, Flemming og Bent.

Gennem årene blev landbrugskunderne færre, og erstattet med nye industrikunder, en del lokale, flere og flere rundt i hele Danmark og efterhånden også nogle kunder langt ude i Europa.I 1976 byggede Svend Grønkjær et helt nyt og moderne 180 m2 stort værksted i Bredgade 73, og drev på denne adresse firmaet frem til sin død i 1986.Astrid Grønkjær drev derefter sin mands forretning videre med hjælp fra Flemming og Bent, og trods en hård opstart lykkedes det fint.

I 1988 blev den første specialmaskine til slagteribranchen (ribbens-trækker) udviklet og sat i produktion på opfordring af “Vestjydske Slagterier” i Hurup. Det blev en stor succes, og siden er en spidsrygsav og en bovbladstrækker kommet til. Disse produkter eksporteres til adskillige lande, og har dermed sat GRØNKJÆR på verdenskortet.

Efter nogle års god fremgang var værkstedet i Bredgade 73 blevet for lille, og i 1992 blev bygningen på Industrivej 12 købt, og indrettet til et moderne værksted. Samtidigt kom Bent og Flemming med i firmaet, som de driver i dag, til dels sammen med deres mor, Astrid. Også dette værksted blev dog snart for trangt, og i 1999 blev DLG-bygningen på den anden side af gaden købt. Denne bygning er siden istandsat med baderum, kantine og et 1.100 m2 stort smedeværksted.

Grønkjær Maskinværksted er et sted hvor der sættes stor pris på gode arbejdsforhold - og et godt arbejdsmiljø, så det er der gjort meget ud af. GRØNKJÆR er således registreret som en Niveau 1 virksomhed i Arbejdstilsynets tilpassede tilsyn.